St. Nicolaaslyceum

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidBeethovenplein 21077WM Amsterdam

Contactpersonen

Mw. R.A. Dahlhaus (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Wat leuk dat je het schoolprofiel van het Nicolaas bekijkt! We willen je graag een indruk geven van onze mooie, gezellige en fijne school. Op het Nicolaas leggen we een stevige basis voor jouw toekomst. Bij ons op school ontwikkel jij je tot een sociaal betrokken, verantwoordelijke en zelfstandige volwassene met zelfvertrouwen. Je gaat ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je zou willen worden. Hier kun je jezelf ontwikkelen, zoals jij dat wilt. Op het Nicolaas is er veel te kiezen! Al jaren hebben we een sport+klas en cultuur+klas, waarbij één middag in de week volledig in het teken staat van jouw talent en interesse. Voor de leerlingen die de wereld willen gaan ontdekken, hebben we tweetalige klassen (TTO), zowel op havo als vwo. Het TTO bereidt jou voor op een veranderende samenleving door een internationale blik te ontwikkelen. Natuurlijk leer je ook heel goed Engels doordat je vanaf de eerste dag bijna al je lessen in deze taal krijgt. We willen je graag ontmoeten, kom je langs op de Open Dag?

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 minuten
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
1200
2020
1200
2021
1198
2022
1200
2023
1224

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost24920%
2 Stadsdeel Zuid20817%
3 Buiten de stad20517%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)