Spinoza20first

DaltonOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidH.J.E. Wenckebachweg 441096AN Amsterdam

Contactpersonen

Laura Bouman (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Spinoza20first is een daltonschool waar oog voor de leerling, maatwerk en ruimte voor eigen interesse centraal staan. Leren doe je door te onderzoeken en te ontwerpen. We bieden leerstof rond thema’s in domeinen aan, zodat je makkelijker verbanden ziet. We leren leerlingen om zoveel mogelijk de regie te nemen over het leerproces, omdat we onze leerlingen willen voorbereiden op de toekomst. Ook besteden we aandacht aan daltonvaardigheden en vaardigheden die je nu en in de toekomst nodig hebt. In ons curriculum is er ruimte voor eigen talenten en interesses naast het volledige aanbod. Dit doe je tijdens explore-tijd. MAAKlabs, filosofie, dans, het is allemaal mogelijk! Leren in een inspirerende omgeving, waar je aangespoord wordt om jezelf uit te dagen, bereiken we door hoge verwachtingen te hebben van onze leerlingen en ze te blijven prikkelen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
496
2020
660
2021
655
2022
810
2023
902

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost32035%
2 Buiten de stad19722%
3 Stadsdeel Zuid10712%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)