Spinoza Lyceum

DaltonOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidPeter van Anrooystraat 81076BH Amsterdam

Contactpersonen

Vincent Kramer (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Spinoza Lyceum is een brede daltonscholen- gemeenschap voor mavo, havo en vwo, met een sterke gymnasiumafdeling. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op onze school en dat je wordt uitgedaagd om jezelf verder te ontwikkelen; Daltononderwijs is daar heel geschikt voor. Bij ons leer je nog meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en de vaardigheid samenwerken te ontwikkelen. Naast boeken worden digitale leermiddelen ingezet ter ondersteuning van het onderwijs. Naast het reguliere programma biedt onze school o.a. muziekplus aan voor getalenteerde leerlingen op havo en vwo. Daarnaast kun je meewerken aan het techniek- en decorteam en kennen we een breed talenaanbod, waaronder Cambridge en Spaans. Heb je talent voor tekenen en muziek dan kun je hierin examen doen voor mavo, havo en vwo en als je geïnteresseerd bent in exacte vakken techniek, science of Robotica dan ben je bij ons ook aan het juiste adres.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
1275
2020
1280
2021
1300
2022
1280
2023
1309

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuid27621%
2 Stadsdeel Oost23418%
3 Buiten de stad22817%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)