Over-Y College

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordFloraweg 1701032ZG Amsterdam

Contactpersonen

Mw. E. Groenewoud (Teamleider onderbouw) (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Over-Y College is een kleinschalige school in Amsterdam Noord waar iedere leerling gezien wordt. Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. De school is van 8:15 uur tot 16:30 uur geopend. Buiten de reguliere lessen is het mogelijk om op school huiswerk te maken, bijles te volgen, na te praten met je mentor of andere leuke activiteiten te doen. Bij vakken, stages en projecten wordt de buitenwereld de school in gehaald en jij gaat op onderzoek in de buitenwereld. Zo kun je na een paar jaar een goede keuze maken voor het vervolgonderwijs. Vind je het leuk om naast theoretisch ook praktisch bezig te zijn? Kies dan voor de PRof-klas, waar je les krijgt in een prachtig, nieuw ingericht praktijklokaal. Hierbij wordt praktisch en theoretisch leren gecombineerd. Een dagdeel per week ben je bezig met onderzoeken en samenwerken in opdracht van externe opdrachtgevers. In de bovenbouw kun je aansluitend kiezen voor het eindexamenvak 'technologie en toepassing'. Ben je sportief? Kies dan voor de sportklas. Je komt in aanraking met bijzondere sporten en beweegt extra uren per week. Benieuwd naar onze school? Bezoek onze open dagen!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:25 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
460
2020
436
2021
440
2022
381
2023
416

Soorten onderwijs

 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord3480%
2 Buiten de stad320%
3 Stadsdeel Oost140%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)