Naar overzicht

Over-Y College

Voortgezet onderwijs - Interconfessioneel

Kies je voor het Over-Y College, dan kom je op een bruisende school terecht. Op onze school word je uitgedaagd om ondernemend, kritisch, onderzoekend en zelfstandig te zijn. Als dat nodig is, krijg je natuurlijk ondersteuning. Je krijgt de ruimte om te kiezen hoe en wat je wilt leren. Ben je heel sportief? Kies dan voor de sportklas. Je komt in aanraking met bijzondere sporten en beweegt extra uren per week. Leerlingen die gek zijn op techniek kunnen het vak Technologie en Toepassing kiezen.
Nieuw op onze school is de PRof-klas (PRaktische onderwijs fabriek). Een route waarbij praktisch en theoretisch leren op een geweldige manier wordt gecombineerd. Je krijgt les in een prachtig, nieuw ingericht praktijklokaal. Een dagdeel onderwijs waarbij je bezig bent met onderzoeken, samenwerken en presenteren in opdracht van externe opdrachtgevers.
We halen bij vakken, stages en projecten de buitenwereld de school in en jij gaat op onderzoek uit in de buitenwereld. Zo kun je na een paar jaar een goede keuze maken voor het vervolgonderwijs. Om tot goed onderwijs te komen werken de ZAAM scholen in Noord intensief samen. Bezoek onze open dagen en ervaar onze school!

Stadsdeel Noord
Floraweg 170
1032ZG Amsterdam

020 435 09 99

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Contactpersoon: Mw. E. Groenewoud (Teamleider onderbouw)

Soorten onderwijs

  • Vmbo-t
  • Havo

Open dagen / inloopdagen

4 feb (di) 19:00-21:00 Open avond voor leerlingen en ouders van groep 8 26 feb (wo) 14:00-16:00 Open lesmiddag voor leerlingen en ouders van groep 8 29 feb (za) 10:00-12:00 Open dag voor leerlingen en ouders van groep 8 17 jun (wo) 14:00-16:00 (Open dag groep 7) Open lesmiddag voor leerlingen en ouders van groep 7

Vensters voor verantwoording

Bestuur

Stichting ZAAM, Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs
Dubbelink 2
1102AL Amsterdam

020-7059600

Bekijk website

Brugklassoorten

Naam Aantal beschikbare plaatsen Gemiddeld aantal leerlingen Aantal jaren brugklas
vmbo-t +/- leerwegondersteuning 4 25 1
havo 3 27 1

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht