Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostGulden Kruis 51103BE Amsterdam

Contactpersonen

Katja van der Wal (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Op de OSB zit je de eerste twee jaar samen met leeftijdsgenoten van alle niveaus en achtergronden bij elkaar in de klas. Zo leer je elkaar kennen en samenwerken. Je begint op het niveau van je basisschooladvies en je krijgt de kans om, binnen dezelfde klas, door en op te stromen. De mentor blijft de gehele brugperiode jouw mentor. Als keuzevak bieden wij ‘Cambridge Qualification’. We doen verschillende projecten, zoals de ‘Week van de ambitie’, debatwedstrijden en ontmoetingen met bedrijven in en om Zuidoost, zoals de stages bij het Academisch Medisch Centrum. Ontdekkend leren vinden we belangrijk; de creatieve en sportieve vakken nemen daarbij een belangrijke plaats in naast talen, zaakvakken en wiskunde. Leerlingen kunnen een belangrijke rol in de school vervullen, zoals in de verschillende leerlingraden, bij de jongerenrechtbank of als mini-mediator. En we hebben een eigen OSB-leerorkest en brassband. De OSB is een geweldige plek om jezelf voor te bereiden op de maatschappij. * Deze school werkt mee aan de toekomstige Techschool. Meer hierover kun je lezen op pagina 32.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
1550
2020
1550
2021
1358
2022
1550
2023
1284

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuidoost84065%
2 Buiten de stad23919%
3 Stadsdeel Oost12610%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)