Metis Montessori Lyceum

MontessoriAlgemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostMauritskade 581092AD Amsterdam

Contactpersonen

Anouk Stiphout (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Wil je op school meer leren dan alleen schoolvakken? Wil je onderzoekend leren, samen leren en het beste uit jezelf halen? Dan is het Metis iets voor jou! Wereldburgerschap, innovatief leren en Montessori staan bij ons centraal. Wereldburgerschap: als Unesco-school duiken we in verschillende wereldthema’s zoals duurzaamheid en mensenrechten. We onderzoeken wie en wat we belangrijk vinden en hoe we op een respectvolle manier met elkaar en de wereld kunnen omgaan. Ook organiseren we uitwisselingen en buitenlandse excursies. Op het Metis hebben we drie profielen: technasium, Coderclass en het Metisprofiel. Elke leerling kiest het profiel dat het beste bij hem of haar past. Binnen het technasium dagen we je uit om (maatschappelijke) vraagstukken op te lossen met behulp van ICT, onderzoek en ontwerp. We werken samen met bedrijven waarmee we opdrachten uit de praktijk ontwikkelen. Het technasium is een landelijke afstudeerrichting binnen havo of vwo met het vak onderzoek & ontwerp als basis. Technasiumleerlingen zijn creatief bezig met de lesstof en passen hun ideeën toe in de praktijk. Talentvolle computerfanaten kiezen voor de Coderclass. Daarin krijgen leerlingen vanaf de brugklas vijf uur per week eigentijds informaticaonderwijs, met aandacht voor alle aspecten van programmeren en alle vrijheid om te ontdekken welke kansen het digitale tijdperk biedt. Ook binnen het Metisprofiel ben je creatief bezig. Hierin staat het theater centraal, in de breedste zin van het woord. Denk: toneel, decor, licht, kostuums en ontwerpopdrachten. Montessori: binnen en buiten leren is helemaal Metis, net als leren met behulp van een planner, maatwerk in lessen en begeleiding en kansen om jezelf te overtreffen! Bij veel vakken gaan we naar buiten en we hebben vaak mensen van buiten de school te gast: wetenschappers vertellen over hun onderzoek, ouders over hun beroep. En boeken leer je echt waarderen als je een paar keer een schrijver ontmoet!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
50 minuten
Aanvang 1e lesuur
Elke schooldag om 8:30 uur starten we met een leeskwartier.
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
830
2020
890
2021
907
2022
980
2023
1051

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost41940%
2 Buiten de stad15214%
3 Stadsdeel Noord11611%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)