Metis Montessori Lyceum mavo/havo

MontessoriAlgemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumTweede Oosterparkstraat 331091HV Amsterdam

Bestuur

Deze school is gesloten

Profiel school

Heb jij een mavo (vmbo-t) of mavo/havo advies en wil je kijken wat je mogelijkheden zijn? Dan zijn de 2-jarige montessori-mavobrugklassen van het Metis Montessori Lyceum misschien iets voor jou. In de mavo/havoklassen kijk je met je docenten welke opleiding het beste bij je past. Je kan de 4-jarige mavo doen, of een tussentijdse overstap maken naar de havo op de Mauritskade. Wij zorgen er samen met jou en je ouders voor dat je op je plek bent. In je zoektocht naar zelfstandigheid en het ontdekken van je talenten krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt. Metis is een jonge, ambitieuze school in Amsterdam Centrum/Oost. In een kleinschalige en warme leeromgeving helpen wij je het beste uit jezelf te halen. Naast de gewone vakken bieden wij daarom veel vakoverstijgende projecten en starten we een pilot met de profielen Coderclass en bèta challenge.
Bij het vak wereldburgerschap raak je thuis in onderwerpen als duurzaamheid, vrede & mensenrechten en burgerschap; thema’s van UNESCO die volledig aansluiten op ons gedachtengoed. Als jij het Metis Montessori Lyceum verlaat, heb je meer dan een diploma op zak. Je hebt een eigen kijk ontwikkeld en weet waar je talenten liggen. Je staat midden in de samenleving.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Inspectieoordeel

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2013
160
2014
202
2015
230
2016
250

Soorten onderwijs

 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost15368%
2 Stadsdeel Nieuw-West209%
3 Buiten de stad167%

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)