Naar overzicht

Metis Montessori Lyceum mavo/havo

Voortgezet onderwijs - Montessori - Algemeen Bijzonder

Heb jij een mavo (vmbo-t) of mavo/havo advies en wil je kijken wat je mogelijkheden zijn? Dan zijn de 2-jarige montessori-mavobrugklassen van het Metis Montessori Lyceum misschien iets voor jou. In de mavo/havoklassen kijk je met je docenten welke opleiding het beste bij je past. Je kan de 4-jarige mavo doen, of een tussentijdse overstap maken naar de havo op de Mauritskade. Wij zorgen er samen met jou en je ouders voor dat je op je plek bent. In je zoektocht naar zelfstandigheid en het ontdekken van je talenten krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt. Metis is een jonge, ambitieuze school in Amsterdam Centrum/Oost. In een kleinschalige en warme leeromgeving helpen wij je het beste uit jezelf te halen. Naast de gewone vakken bieden wij daarom veel vakoverstijgende projecten en starten we een pilot met de profielen Coderclass en bèta challenge.
Bij het vak wereldburgerschap raak je thuis in onderwerpen als duurzaamheid, vrede & mensenrechten en burgerschap; thema’s van UNESCO die volledig aansluiten op ons gedachtengoed. Als jij het Metis Montessori Lyceum verlaat, heb je meer dan een diploma op zak. Je hebt een eigen kijk ontwikkeld en weet waar je talenten liggen. Je staat midden in de samenleving.

Stadsdeel Centrum
Tweede Oosterparkstraat 33
1091HV Amsterdam

020-5979300

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Soorten onderwijs

  • Vmbo-t
  • Havo

Open dagen / inloopdagen

Woensdag 1 februari 2017 van 19.00 tot 20.30 uur: open avond. Zaterdag 11 februari 2017 van 11.00 tot 14.00 uur: open dag.

Vensters voor verantwoording

Bestuur

Stichting Montessori Scholengemeenschap Amsterdam
Postbus 92048
1090AA Amsterdam

020 597 9888

Bekijk website

Brugklassoorten

Naam Aantal beschikbare plaatsen Gemiddeld aantal leerlingen Aantal jaren brugklas
mavo (vmbo-t)/havo 56 28 2

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht