Mediacollege Amsterdam

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidDintelstraat 151078VN Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. S. Mahabali (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Mediacollege Amsterdam is een kleine school die uw kind de kans geeft om op een veilige en prettige manier goede schoolresultaten te behalen. Uw kind wordt zorgvuldig begeleid door anderhalf uur mentorles per week. Het Mediacollege Amsterdam is een vakschool voor Media, Vormgeving & ICT: hier draait het om tekst, web, beeld en geluid. In het vmbo houden we ons bezig met film, video, internet, multimedia, reclame ontwerpen en drukwerk. Ons vmbo is een goede voorbereiding op de mbo-opleidingen van het Mediacollege Amsterdam. In onze tweejarige brugperiode gaan we samen met uw kind op zoek naar zijn/haar creativiteit tijdens de praktijkvakken. Regelmatig zijn er activiteiten buiten de school. We vinden ‘samen op stap gaan’ leerzaam en een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. We willen onszelf steeds verbeteren, zodat onze school een plek is waar uw kind zich thuis voelt en waar hij/zij goed kan leren. * Deze school werkt mee aan de toekomstige Techschool. Meer hierover kun je lezen op pagina 32.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
300
2020
300
2021
280
2022
300
2023
285

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Buiten de stad5720%
2 Stadsdeel Nieuw-West5419%
3 Stadsdeel Oost3713%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)