Marcanti College

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel WestJan van Galenstraat 311051KM Amsterdam

Contactpersonen

Nienke Hamaker (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Marcanti College biedt een kans op meer! Wij hebben een breed en vernieuwend onderwijsaanbod. Het vroegtijdig selecteren op niveau door de basisschool en in het VO stellen wij uit. Leerlingen krijgen alle tijd en ruimte om te groeien bij ons, binnen een brede en langdurende brugklas. Wij leggen de focus op hoge verwachtingen van leerlingen en het ondersteunen van het Leren Leren. Per vak bieden wij het uitdagende niveau. Wij geven geen cijfers in de brugklasperiode en door middel van directe feedback op het leerproces helpen wij onze leerlingen hun leerdoelen te bereiken. Er is veel aandacht voor loopbaanoriëntatie en vakoverstijgende projecten. Leerlingen verkennen op speelse wijze hun toekomstbeelden met kunstenaars en acteurs (leerlijn ‘Future Me’). Alle leerlingen werken met een Chromebook. Het Marcanti College is een gecertificeerde Gezonde School.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
600
2020
500
2021
453
2022
500
2023
400

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Nieuw-West20852%
2 Stadsdeel West12732%
3 Stadsdeel Centrum205%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)