Kopklas

Locatiegegevens

Stadsdeel CentrumLaarderhoogtweg 251101EB Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. M. Keuning (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Wil je graag hoger uitstromen, ben je bereid een jaar te investeren in jouw toekomst en herken je jezelf in het profiel? Dan is de Kopklas een unieke kans voor jou! De Kopklas is één jaar onderwijs voor getalenteerde, gemotiveerde leerlingen die graag naar vmbo-t, havo of vwo willen. Om dit doel te bereiken, wordt in de Kopklas een jaar hard gewerkt, zodat je met een voorsprong van start kan in de brugklas. Het doel is om minimaal één niveau hoger uit te stromen in het VO: 95% behaalt dit doel. De meeste Kopklasleerlingen zijn in Nederland geboren en hebben hier de basisschool gevolgd. Een klein deel is op latere leeftijd naar Nederland gekomen. Doorstroom vanuit groep 7 is in sommige gevallen ook mogelijk. De toelatingscriteria: – cognitieve mogelijkheden voor vmbo-t, havo, vwo – een sterke motivatie om te leren – gedrag, werkhouding en concentratie zijn goed – toetsresultaten wijzen uit dat er vooral op taalgebied een achterstand is, de rekenvaardigheden zijn goed – laag schoolverzuim en betrokken ouders – sociaal-emotioneel en qua leeftijd moet een taalinterventie van een jaar mogelijk zijn De Kopklas heeft 8 groepen op verschillende VO-locaties: – Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert – Comenius Lyceum (2 groepen) – Hervormd Lyceum West – Ir. Lely Lyceum – Marcanti College – Pieter Nieuwland College – IJburg College

Eigenschappen

Type onderwijs
Lengte lessen
Verschilt per school
Aanvang 1e lesuur
8.30 uur
Extra verfijning

Aantal leerlingen

2019
120

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)