Kolom praktijkcollege Het Plein

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestJan de Louterpad 51063ME Amsterdam

Contactpersonen

Mw. P. v.d. Pijl (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Plein is een school voor Praktijkonderwijs in Amsterdam Nieuw West. Leerlingen krijgen bij ons het onderwijs dat zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen functioneren in onze maatschappij. Wij zorgen voor de aandacht en zorg die ze daarbij nodig hebben. Elke leerling werkt op zijn/haar eigen niveau, waardoor hij/zij alle kansen krijgt voor een volgende stap in de ontwikkeling. Theorie en praktijk zijn op de school in goed evenwicht: de lessen kennen veel variatie en buiten het lesprogramma om zijn er veel naschoolse activiteiten. Wij willen onze leerlingen een veilige omgeving bieden, een plek waar leerlingen zichzelf kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom benaderen we onze leerlingen altijd vanuit een positief perspectief. We kijken naar iemands mogelijkheden en niet naar beperkingen. Onze school is overzichtelijk en klein. Ons team bestaat uit een hecht team van onderwijzend en ondersteunend personeel. We kennen elkaar goed. Dit zorgt voor een grote onderlinge betrokkenheid. Het Plein staat voor verbondenheid. Verbinding met leerlingen, ouders, hulpverleningsinstanties, basisscholen en middelbare scholen, de gemeente en het samenwerkingsverband. Mentoren nemen een belangrijke rol in bij ons op school. Regelmatig overleg met het zorgteam maakt het mogelijk om snel te handelen in situaties waar dat nodig is. Door nauwe samenwerking met vervolgopleidingen, zoals het ROC en brancheverenigingen, zoals horeca en schoonmaak, vervolgen veel leerlingen hun opleiding of gaan aan het werk en vergroten daarmee hun kansen in de samenleving. Alles tezamen maakt dat vrijwel alle leerlingen van Het Plein hun schoolcarrière bij ons succesvol afronden.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
90 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
200
2020
190
2021
192
2022
190
2023
182

Soorten onderwijs

 • Praktijkonderwijs

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Nieuw-West13071%
2 Stadsdeel West3620%
3 Buiten de stad116%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)