Kiem Montessori

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostTweede Oosterparkstraat 331091HV Amsterdam

Contactpersonen

Linda Westera (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Op een kleine, overzichtelijke locatie vlakbij het Amsterdamse Oosterpark bevindt zich Kiem Montessori. Kiem Montessori is een kleine school met actief onderwijs voor sportieve, ondernemende en nieuwsgierige kinderen! Bij ons doe je havo of een tweejarige brugklas gevolgd door mavo of havo. Kiem Montessori is een onderdeel van het Metis Montessori Lyceum, maar heeft een eigen school en manier van lesgeven. Wij blijven kijken naar de ontwikkeling van onze leerlingen, zowel binnen de school als daarbuiten. Kiem Montessori betekent: iedere ochtend sport, biologie in de tuin en geen huiswerk. Uitproberen, experimenteren, fouten maken en opnieuw proberen. Al je werk doe je op school in afwisselende lessen waarin je actief bezig bent met je opdrachten. Er is een open atelier waar je tijdens de normale lessen ook opdrachten visueel kunt verwerken. Naast het reguliere programma is er tijd gereserveerd voor wereldburgerschap en je krijgt LOB waarbij je kennis maakt met de mogelijkheden die je hebt na school. Je staat nu aan het begin van je schoolcarrière. Alles is nog mogelijk en alle wegen liggen nog open. Bij Kiem Montessori ga jij erachter komen wat er in de wereld te doen is, maar net zo belangrijk: wat je aanspreekt. Zodat je over een aantal jaar niet alleen goed voorbereid aan een vervolgopleiding begint, maar ook aan de rest van je leven!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min. Na elke les 15 min. pauze
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
90
2020
200
2021
183
2022
225
2023
228

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost11952%
2 Buiten de stad2913%
3 Stadsdeel Zuid177%

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)