Joodse Scholengemeenschap Maimonides

Joods

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidNoordbrabantstraat 171083BE Amsterdam

Bestuur

Profiel school

Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat en waar het reguliere onderwijs hand in hand gaat met het Joodse leven en Joods onderwijs. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgaan. Maimonides is een moderne en ambitieuze school waar je kunt zijn wie je bent. Je wordt opgeleid tot de wereldburgers van morgen en we leren je te ontdekken welke bijdrage jij kunt leveren. We dagen iedere leerling op zijn of haar niveau uit om het beste uit zichzelf te halen in onze tweejarige brugklas. Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken. Leerlingen worden op Maimonides opgeleid tot trotse jongvolwassenen, midden in de Nederlandse samenleving. Daarom behandelen we allerlei aspecten van het Jodendom op school. Dit doen we in specifieke vakken, maar vooral ook in projecten. Verder hebben we verschillende activiteiten ter versterking van jouw identiteit en kan je je talenten ontplooien in de verdiepingsklassen in leerjaar 1 en 2 op het gebied van wetenschap & techniek, kunst & cultuur, sport & leiderschap, kennis & verdieping en design & techniek.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
150
2020
150
2021
140
2022
150
2023
165

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Buiten de stad1060%
2 Stadsdeel Zuid510%
3 Stadsdeel West40%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)