Naar overzicht

Joodse Scholengemeenschap Maimonides

Voortgezet onderwijs - Joods

Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat en waar het reguliere onderwijs hand in hand gaat met het Joodse leven en Joods onderwijs. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgaan.

Maimonides is een moderne en ambitieuze school waar je kunt zijn wie je bent en waar je wordt opgeleid tot de wereldburgers van morgen. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, te leren over de wereld en te kijken welke bijdrage je kan leveren.

Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Maar naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken.

Leerlingen worden op Maimonides opgeleid tot trotse joodse jongvolwassenen, midden in de Nederlandse samenleving. Daarom behandelen we allerlei aspecten van het Jodendom op school. Dit doen we in specifieke vakken, maar vooral ook in projecten.

Ook hebben we verschillende activiteiten ter versterking van jouw identiteit en kan je je talenten ontplooien in de verdiepingsklassen.

Stadsdeel Zuid
Noordbrabantstraat 17
1083BE Amsterdam

020 642 6161

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Contactpersoon brugperiode: Zira Roozendaal

Soorten onderwijs

  • Vmbo-t
  • Vwo
  • Havo

Open dagen / inloopdagen

Open avond voor nieuwe leerlingen en ouders. - Tue Feb 05 2019 - 19:00-21:30 Lesjesmiddag voor de nieuwe brugklas. - Wed Mar 06 2019 - 13:30-15:30

Vensters voor verantwoording

Bestuur

Stichting Joodse SGM JBO
Postbus 87058
1080JB Amsterdam

020 644 4191

Bekijk website

Bekijk website

Brugklassoorten

Naam Aantal beschikbare plaatsen Gemiddeld aantal leerlingen Aantal jaren brugklas
vmbo-t/havo/vwo 24 24 1

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht