Hyperion Lyceum

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordBadhuiskade 3611031KV Amsterdam

Contactpersonen

Jaco Mijnheer (Teamleider 1e klas) (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Hyperion Lyceum is een vwo-school met een gymnasium- en een atheneum+-opleiding. De school heeft een prachtig gebouw op Overhoeks, dat door zijn architectuur uitdrukking geeft aan de wens om leerlingen aan het stuur te zetten van hun eigen leerproces. Naast gewone klaslokalen hebben we ook grote studielabs, ateliers, muziekstudio’s, eigen gymzalen, een auditorium én een glijbaan. Daar zijn we trots op! ‘Samen Durven Leren’ is ons motto: elke dag leren we van en met elkaar en we zijn niet bang om daarbij grenzen te verleggen. We leiden leerlingen op tot empathische en kritische denkers en doeners met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Omdat we een gymnasium zijn, krijgen alle brugklasleerlingen klassieke vorming en als je voor het gymnasium kiest vanaf leerjaar 2 Grieks en/of Latijn. Op het atheneum+ bieden wij drie bijzondere vakken aan: Logica en Argumentatieleer, Lifestyle Informatics en Grote Denkers. Ook geven we de vakken science, waarin op samenhangende wijze de bètavakken aangeboden worden, en wereldwijsheid, een geïntegreerd themaprogramma voor geschiedenis, aardrijkskunde en economie. Het Hyperion biedt een open, toegankelijke en veilige sfeer waarin creatief en vakoverstijgend onderwijs wordt aangeboden. We gebruiken digitaal lesmateriaal en boeken. Leerlingen nemen zelf een laptop mee. We zijn een gezonde school met één keer in de maand Stoute Donderdag.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 / 90 min.
Aanvang 1e lesuur
09:00 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
850
2020
850
2021
841
2022
850
2023
857

Soorten onderwijs

 • Vwo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord31537%
2 Stadsdeel Oost22326%
3 Buiten de stad11213%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)