Het Reinaert

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel WestJacob Geelstraat 381065VT Amsterdam

Contactpersonen

S. El Kabir (Contactpersoon brugklas)

Bestuur

ūüĎČ Unable to find setting 'vestiging_is_gesloten_title'! ūüĎą

ūüĎČ Unable to find setting 'vestiging_is_gesloten_text'! ūüĎą

Profiel school

Het Reinaert is een kleinschalige school voor vmbo-g/t met een technologie profiel richting IT . De school is gevestigd in een authentiek gebouw in Bos en Lommer dat van binnen volledig gerenoveerd is met o.a. een mooi MAC lokaal, een stilteruimte en werkplein. Bij ons komen leerlingen met een vmbo-g/t of t/havoadvies volledig tot hun recht in een tweejarige brugklas met het havo-kans traject. De school besteedt veel aandacht aan en extra begeleiding bij taal en rekenen. Centraal in het onderwijs van het Reinaert staat dat leerlingen zelfstandig leren werken en zelf de regie voeren over hun eigen studieloopbaan. Dit gebeurt middels evaluatie die vier keer per jaar samen met de leerlingen en ouders plaatsvindt.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Inspectieoordeel

Voldoende of basistoezicht betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren. Basistoezicht: De laatst beoordeelde financi√ęle gegevens van het bestuur vormen voor de inspectie geen aanleiding het toezicht aan te passen. Het financieel basistoezicht van de inspectie heeft uitsluitend betrekking op de financi√ęle continu√Įteit van het onderwijs, niet op de financi√ęle rechtmatigheid en doelmatigheid van het onderwijs.

Onvoldoende of zwak betekent: De school voldoet niet aan de basiskwaliteit en dus niet aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

2016
260
2017
260
2018
232

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Nieuw-West13752%
2 Stadsdeel West10841%
3 Stadsdeel Zuid73%

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te ori√ęnteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is.¬†

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)