Het 4e Gymnasium

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel WestArchangelweg 41013ZZ Amsterdam

Contactpersonen

Mw. drs. Antoinette Dobbelmann (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het 4e Gymnasium is een school die leerlingen wil stimuleren om hun talenten te ontwikkelen. We bieden een onderwijsprogramma met natuurlijk de vakken Grieks en Latijn, maar ook met filosofie, sterrenkunde, theater en film. Dit programma combineren we met een breed aanbod aan excursies en meerdaagse projecten, waarbij de opgedane kennis in praktijk wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat we daarbij een hoge mate van betrokkenheid van de leerlingen zelf verwachten en hen ook alle mogelijkheden daartoe bieden. Goed leren en onderwijzen kan alleen als iedereen zich op school thuis voelt. Daarom besteden we veel aandacht aan de begeleiding van leerlingen en aan het leer- en leefklimaat. Het 4e Gymnasium biedt als relatief kleine school een prettige omgeving waar we elkaar kennen en waar we gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen voor een goede sfeer. De school wil bereikbaar zijn voor intelligente en leergierige kinderen uit alle bevolkingsgroepen. We leiden een generatie van geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen op, ongeacht hun culturele of sociaal-economische achtergrond. Iedereen die zich door deze benadering voelt aangesproken, is van harte uitgenodigd om mee te doen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
786
2020
814
2021
813
2022
817
2023
826

Soorten onderwijs

 • Vwo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel West18623%
2 Stadsdeel Centrum16019%
3 Stadsdeel Oost14317%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)