Hervormd Lyceum Zuid

Protestants-Christelijk

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidBrahmsstraat 71077HE Amsterdam

Contactpersonen

E.G. Neter (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Als je op zoek bent naar een havo/vwo-school die jou stimuleert het beste uit jezelf te halen, dan is het HLZ een uitstekende keuze. Ons onderwijs is erop gericht dat jij het diploma behaalt dat het beste past bij jouw wensen en mogelijkheden, in een uitdagende, gestructureerde en warme leeromgeving. Goed onderwijs betekent dat er naast alle lessen ook ruimte en aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, talenten en sociale vaardigheden. Het HLZ biedt daarbij de veiligheid van een kleine school, met prettige omgangsvormen en een goede sfeer. Met een vwo-advies kun je op het HLZ kiezen voor een reguliere vwo-klas, of voor Universalis. Ons Universalis-onderwijs is voor leerlingen, die gedreven door nieuwsgierigheid zelf op zoek willen gaan naar kennis en kunde. Leren in samenhang en over grenzen willen (leren) denken staan centraal. Bekijk onze website: www.welkomophethlz.nl. Daar vind je alle informatie over het HLZ waarmee je een goed beeld kunt krijgen van onze school.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
932
2020
960
2021
959
2022
960
2023
962

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuid23024%
2 Stadsdeel West21422%
3 Buiten de stad15716%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)