Gerrit van der Veen College

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidGerrit van der Veenstraat 991077DT Amsterdam

Contactpersonen

Reineke Hesselt van Dinter (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Gerrit van der Veen College is de havo & vwo school voor creatief talent in Amsterdam en omstreken. We zijn een cultuurprofielschool. Dit betekent dat kunst en cultuur bij ons belangrijk is. In de eerste twee leerjaren krijgen leerlingen les in al onze kunstvakken. In de bovenbouw kunnen leerlingen examen doen in theater, muziek of beeldend. Naast de drie cultuurprofielklassen hebben we twee kunst+ klassen. Deze klassen zijn bedoeld voor sterk gemotiveerde leerlingen. Hiervoor doen leerlingen audities. Samen met het Sweelinck College en het Zuiderlicht College bundelen we onze krachten om in de toekomst een brede school te vormen voor creatief en uitdagend onderwijs. We werken hiervoor nauw samen met culturele instellingen, de creatieve sector en andere bedrijven waardoor je optimaal kansen en mogelijkheden krijgt om je breed te ontwikkelen

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
890
2020
888
2021
889
2022
888
2023
877

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Buiten de stad19722%
2 Stadsdeel West16519%
3 Stadsdeel Oost16118%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)