Geert Groote College Amsterdam

Vrije SchoolAlgemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidFred. Roeskestraat 841076ED Amsterdam

Contactpersonen

Iris van Kleef en Brechje Asselbergs (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Op de Vrijeschool staat het unieke van iedere persoon voorop. Onze school heeft een veilig en vertrouwd leerklimaat. Ervaren mentoren begeleiden hun klassen meerdere jaren en hebben oog voor de individuele ontwikkeling van hun leerlingen. In de tweejarige brugklasperiode combineren wij de vereiste kennis en vaardigheden met kunstzinnige, muzikale en theatrale expressie. Binnen het hechte klassenverband ligt de nadruk op de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Voor wie meer aandacht en begeleiding nodig heeft, is er de structurele zorg. De eerste twee lesuren van elke dag wordt er periode-onderwijs gegeven. Periodes bestaan uit driewekelijks roulerende vakblokken, die leiden tot persoonlijke verbinding met de lesstof.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept
Lengte lessen
50 minuten
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Onvoldoende betekent: De school voldoet niet aan de basiskwaliteit en dus niet aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
916
2020
919
2021
923
2022
919
2023
925

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)