Fons Vitae Lyceum

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidReijnier Vinkeleskade 531071SW Amsterdam

Contactpersonen

Mw. drs. G. Groen (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Fons Vitae Lyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium in Amsterdam-Zuid. Ons onderwijs is klassikaal met oog voor de mogelijkheden van de individuele leerling, zowel op cognitief, creatief als sociaal-emotioneel vlak. We hebben een eenjarige brugperiode met heterogene h/v klassen en vwo klassen. Elke klas heeft twee mentoren. Ons gymnasium start in periode 1 van het eerste leerjaar voor leerlingen met een vwo-advies die dat willen en aankunnen. In je schooltijd leer je meer dan uit boeken; je leert ook mens te zijn. Daarom spreken we, naast het hoofd, ook hart en handen aan en bieden we in leerjaar een en twee de vakken ‘toneel’ en ‘techniek en wetenschap’ aan. We stimuleren onze leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Lees op onze website hoe we dit doen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08.30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
1056
2020
1095
2021
1097
2022
1095
2023
1062

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuid23422%
2 Stadsdeel Oost19318%
3 Stadsdeel West19318%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)