DENISE - de nieuwe internationale school esprit

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel Nieuw-WestPiet Mondriaanstraat 1401061TT Amsterdam

Contactpersonen

Jenno van der Wal (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

De missie van De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE) is hoogwaardig internationaal en Nederlands onderwijs aanbieden voor leerlingen tussen 4 -18 jaar. DENISE is in 2014 opgericht vanuit de visie dat elk kind gelijke kansen heeft op een prachtige schoolloopbaan in Nederland. We bieden door onze visie, aanpak en structuur maximale kansen om in een goed en fijn schoolklimaat een diploma te halen en voldoende te weten over de maatschappij om een betekenisvolle bijdrage te leveren. We werken vanuit acht kernwaarden zoals ruimdenkendheid, veerkracht en zorgzaamheid. We zitten in een schitterend nieuw gebouw met basis- en voortgezet onderwijs samen (groep 1 tot en met 18). Onze school bestaat uit meer dan 60 nationaliteiten: van nieuwkomers en expats tot migranten en Amsterdamse leerlingen, al dan niet in Nederland geboren. We bieden eindonderwijs voor MAVO, HAVO en internationaal VWO (IB). We vinden Engels en Nederlands als communicatie én instructietaal beide belangrijk. DENISE is geaccrediteerd als International Baccalaureate (IB) World School. We dragen ook met trots het predicaat ‘Taalvriendelijke School’ omdat we ruimte geven aan taal & cultuur van leerlingen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
300
2020
750
2021
452
2022
800
2023
592

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Nieuw-West16528%
2 Stadsdeel West11119%
3 Buiten de stad10017%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)