Kolom praktijkcollege De Dreef

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostAlexander Dumaslaan 71102WD Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. M. Picavé (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

De Dreef is een school voor praktijkonderwijs. De leerling staat bij ons centraal en wij begeleiden leerlingen naar een passende plek op de arbeidsmarkt of naar een vervolgopleiding. Iedere klas heeft een eigen mentor waar leerlingen terecht kunnen. Vanaf het eerste leerjaar tot aan de uitstroomfase blijven de leerlingen in dezelfde klas. De mentor leert de leerling en de ouders beter kennen en de relatie aangaan. De leerling heeft op deze manier ten minste een volwassene die hij leert vertrouwen en van wie hij weet dat hij er terecht kan. In elke klas wordt constant gewerkt aan groepsbinding, vertrouwen, communicatie en veiligheid. De klas gaat als een familie voelen waardoor de leerling het gevoel krijgt thuis te komen, waar hij warm ontvangen wordt, maar ook aan zijn afspraken en doelen wordt gehouden. Deze afspraken en leerdoelen maar ook leerroutes staan in een individueel ontwikkelingsperspectiefplan (IOP) die samen met de mentor, leerling en ouders wordt opgesteld. Hiermee wordt de leerling gevolgd en waar nodig bijgesteld. Het geboden onderwijs wordt dus aangepast aan het niveau en de wensen van de leerling. Onze praktijkvakken bestaan uit Techniek (algemene, bouw en fiets), Verzorging (zelfredzaamheid en haarverzorging), Horeca en Facilitair. Kunst, Cultuur en sporteducatie zijn geïntegreerd om de wereld van de leerling te vergroten. Leerlingen kunnen zich opgeven voor dans, zang, theater, beeldende vorming en sportmodule. Ook na school bieden wij diverse activiteiten (sport, creatief, dans, muziek etc.) op school.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
1,5 uur
Aanvang 1e lesuur
8.30

Inspectieoordeel

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
180
2020
155
2021
152
2022
136
2023
127

Soorten onderwijs

 • Praktijkonderwijs

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuidoost10381%
2 Buiten de stad119%
3 Stadsdeel Oost65%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)