De Amsterdamse MAVO

Humanistisch

Locatiegegevens

Stadsdeel OostLinnaeushof 481098KM Amsterdam

Contactpersonen

Martine van Hoogen (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

De Amsterdamse MAVO is een kleine, categorale school. Dit betekent dat wij alleen vmbo-t aanbieden aan maximaal 280 leerlingen. Wij leveren kwalitatief hoogstaand onderwijs waarbij we kijken naar verschillen tussen leerlingen. Wij bieden maatwerk daar waar mogelijk en hebben een strakke leerlingbegeleiding. Wij leiden onze leerlingen op voor een vervolgopleiding op de havo of het mbo. De Amsterdamse MAVO is een humanistische school met een fijne sfeer waar iedereen elkaar kent en iedereen gezien wordt. Humanistisch onderwijs betekent voor ons dat wij onze leerlingen leren een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Meedoen, ofwel participatie staat centraal. Hiervoor hebben wij verschillende maatschappelijke (school)projecten opgenomen in ons lesprogramma. We leren onze leerlingen verantwoordelijkheid te nemen en een bijdrage te leveren aan de school en aan de maatschappij. Wij werken vanuit onze vijf kernwaarden: gelijkwaardigheid, actieve tolerantie, verantwoordelijkheid, zelfontplooiing en zelfbeschikking. Ook besteden wij veel aandacht aan mensenrechten en democratie. De Amsterdamse MAVO verlaat je niet alleen met een diploma, maar ook als kritisch wereldburger.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 of 90 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
223
2020
246
2021
247
2022
246
2023
266

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost12547%
2 Buiten de stad4617%
3 Stadsdeel Noord2610%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)