College De Meer

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel OostRadioweg 561098NJ Amsterdam

Contactpersonen

Dhr. J. Elzendoorn (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

College De Meer is een kleinschalige vmbo-school met veel aandacht voor de individuele leerling. Op 2 locaties bieden wij onderwijs op verschillende niveaus binnen het vmbo. In samenwerking met Havo De Hof bieden we leerlingen met een vmbo-t/havo-advies de mogelijkheid om te onderzoeken welk niveau het beste bij hen past. Doordat wij onderwijs bieden op de niveaus BB, KB, TL, én kansrijke havo, is er voor onze leerlingen maximale ruimte om het beste uit zichzelf te halen. In de eerste 3 leerjaren zitten de BB en KB-leerlingen in gemengde klassen om ze in de gelegenheid te stellen zolang mogelijk van elkaar te leren. De leerlingen met een TH-advies bieden wij, zowel op Havo De Hof als op College De Meer, een uitdagend en gevarieerd programma. Doordat de leerlingen havo- onderwijs krijgen op 2 verschillende scholen, komen ze in aanraking met het beste uit de 2 onderwijstypen. Na het eerste jaar kunnen ze een onderbouwde keuze maken voor vmbo-t op College de Meer of op Havo de Hof. Om de leerlingen het juiste onderwijs én de juiste begeleiding te bieden, zijn de klassen gemiddeld 18 leerlingen groot. We besteden naast het geven van goed onderwijs, veel aandacht aan loopbaanleren (o.a. stages vanaf leerjaar 1), buitenschoolse activiteiten, dans en sport. De leerlingen zijn verdeeld over een onderbouwgebouw en een bovenbouwgebouw, waardoor de rust en de veiligheid maximaal gewaarborgd is.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
470
2020
455
2021
236
2022
435
2023
241

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost14159%
2 Stadsdeel Zuidoost3314%
3 Buiten de stad3012%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)