Cburg College

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostFoekje Dillemastraat 1161095MK Amsterdam

Contactpersonen

Mw. I. in het Veld (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Cburg College is een kleine, gezellige vmbo-school op het Zeeburgereiland voor praktisch ingestelde leerlingen. Samenwerken, overleggen, presenteren en het gebruiken van moderne media zijn bij ons belangrijke vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat je beter wordt in wat je al goed kunt en we helpen je met wat je lastig vindt. Ook helpen we je om te leren kiezen voor je toekomst: je maakt vanaf de eerste klas kennis met verschillende beroepsrichtingen. In de onderbouw bieden wij een excellentieprogramma aan dat bestaat uit drie vakken. Dit zijn vakken die op andere vmbo-scholen niet worden aangeboden. Je kiest er één: Sportclinics (sportklas), Media en design (mediaklas) of Art, fashion and design (kunstklas). In de bovenbouw kies je voor één van onze drie profielen: Media, vormgeving en ICT (MVI), Economie en ondernemen (E&O) of Dienstverlening en producten (D&P). Uit ons aanbod van twaalf keuzevakken kies je er vier. Daarnaast voer je in het eerste jaar bij ons op school al projecten uit waardoor je kennismaakt met verschillende beroepsrichtingen, aangezien je na het vmbo verder gaat op het mbo en een beroepsrichting moet kiezen. Wij werken samen met het ROC van Amsterdam, zodat deze overstap makkelijk verloopt.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
285
2020
320
2021
315
2022
340
2023
324

Soorten onderwijs

 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost16451%
2 Stadsdeel Noord6620%
3 Stadsdeel Zuidoost4614%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)