ALASCA

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostGeertje Wielemaplein 11095MM Amsterdam

Contactpersonen

Avinash Gobardhan (administratie) (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

ALASCA, een afkorting voor Amsterdam Liberal Arts & Sciences Academie is een vernieuwingsschool met een academische insteek en een ambitieus eigen onderwijsconcept. Wij bieden uitdagend onderwijs op hoog niveau (vwo+, havo+ en havo/vwo) vanuit een liberal arts and sciences-curriculum, met een brede en internationale focus. Leerlingen halen bij ons een vwo- of havo-diploma. Vanaf schooljaar 21/22 kunnen leerlingen er echter ook voor kiezen om in de bovenbouw het Diploma Programme te volgen van het International Baccalaureate. Zij behalen dan een (inter)nationaal erkend en gewaardeerd middelbareschooldiploma, waarmee zij toegang hebben tot universiteiten in binnen- en buitenland. Ons onderwijs is grotendeels opgebouwd uit vakoverstijgende modules. Voorbeelden van dergelijke modules zijn: het heelal (biologie, natuurkunde en scheikunde), Amsterdam (aardrijkskunde, geschiedenis en filosofie) en expressie (drama, literatuur en muziek). Wij verzorgen een deel van ons onderwijs in het Engels. Onze leerlingen leren veel, maar doen ook veel. Zij leveren een bijdrage aan hun eigen gemeenschap door middel van service learning-projecten waarbij zij zich inzetten voor maatschappelijke doelen en projecten. Op ALASCA volgen leerlingen met vwo-, havo/vwo-en havo-advies samen onderwijs, waarbij het vwo(plus)-niveau het uitgangspunt vormt. De lat ligt hoog, we verwachten veel van onze leerlingen en stimuleren hen om ambitieus te zijn!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
150 min.
Aanvang 1e lesuur
09:00 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
400
2020
515
2021
514
2022
619
2023
666

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost31848%
2 Stadsdeel Noord9815%
3 Stadsdeel Centrum8212%

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)