Bredero Beroepscollege

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordMeeuwenlaan 1321022AM Amsterdam

Contactpersonen

Mw. A. El Kharrim (Teamleider onderbouw) (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Je talenten ontdekken in een echt restaurant of kantoortuin? Of liever in een coole techniekomgeving? Op het Bredero Beroepscollege komen beroepen tot leven! Je kunt bij ons vmbo basis en kader doen. Door ons unieke programma, waarbij je werkt in werkstations, word je in leerjaar 1 en 2 goed begeleid met het maken van je profielkeuze en keuze voor het vervolgonderwijs (mbo). Je krijgt daarvoor een mentor én een loopbaancoach. We bieden vier profielen aan; PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur), Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. We hebben een mooi Techlab in onze school met robots om te programmeren, 3D-printers, lasersnijders, een PCB-freesmachine, schuimsnijder en snijpotter. Coole techniek dus! In onze techniekomgeving hebben we een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt er aan de slag met metaalbewerking. Verder bieden we leuke culturele en sportieve activiteiten aan en hebben we een groot schoolplein op het dak van de school! * Deze school werkt mee aan de toekomstige Techschool. Meer hierover kun je lezen op pagina 32.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
60 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
200
2020
200
2021
139
2022
200
2023
135

Soorten onderwijs

 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord11585%
2 Stadsdeel Zuidoost54%
3 Buiten de stad54%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)