Bindelmeer College

Interconfessioneel

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostDubbelink 11102AL Amsterdam Zuidoost

Contactpersonen

Dhr. K. el Azzouzi (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Bindelmeer College is een vmbo-school voor de basis -, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg (mavo). Voor de vmbo-b leerlingen hebben wij in de bovenbouw de MBO 2 - route ontworpen, samen met onze partners van het MBO. We hebben een team dat eigentijds onderwijs geeft en het beste uit leerlingen haalt. Dit heeft tot gevolg dat veel leerlingen uiteindelijk op een hoger niveau dan het basisschooladvies examen doen. Naast de gewone klassen bieden wij ook zogenaamde specialistenklassen. Deze bieden extra lessen voor leerlingen die hun passie verder willen ontwikkelen. Zo hebben wij een voetbalklas, een dansklas (hiphop/urban), een kookklas en een technologieklas. Om de overstap vanaf de basisschool te vergemakkelijken worden leerlingen in het eerste jaar begeleid door een kerndocent (mentor) die aan dezelfde klas meerdere vakken geeft. Ook in de bovenbouw bieden wij breed, aantrekkelijk en uitdagend onderwijs. De leerlingen ontdekken welke richting het beste bij hen past en doen daar examen in. De leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg doen de vakmanschapsroute. Ze volgen 5 jaar onderwijs en gaan van school met een mbo-diploma niveau 2. Onze examenresultaten zijn de laatste jaren goed. Wij steken dit en het komend jaar veel energie in het wegwerken van de Corona-vertragingen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Voldoende betekent: De school voldoet aan de basiskwaliteit en daarmee aan de wettelijke eisen die op het moment van beoordelen geldend waren.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
490
2020
490
2021
497
2022
541
2023
380

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuidoost32084%
2 Buiten de stad349%
3 Stadsdeel Oost92%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)