Berlage Lyceum

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidP. L. Takstraat 33-341073KJ Amsterdam

Contactpersonen

Dhr. Alijn van Hoorn (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Berlage Lyceum is een Amsterdamse Unesco-school voor tweetalig onderwijs (voor mavo, havo, vwo en gymnasium). Naast Nederlands is Engels de voertaal. Het Berlage Lyceum is een school van en voor wereldburgers. We willen dat leerlingen een actieve en verantwoordelijke rol leren spelen in de wereld. Leerlingen kunnen op de verschillende niveaus, naast hun reguliere examen, een extra examen Engels doen. Voor het vwo is dat het International Baccalaureate (IB) English, voor de havo Cambridge Advanced (CAE) en voor mavo Anglia. We besteden veel aandacht aan wereldburgerschap, duurzaamheid, intercultureel leren, vrede en mensenrechten. In de vwo-brugklassen volgen leerlingen het vak classics. Daarna kunnen leerlingen kiezen voor gymnasium of atheneum.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
1100
2020
1100
2021
1160
2022
1160
2023
1214

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost33628%
2 Stadsdeel West17715%
3 Stadsdeel Zuid17614%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)