Altra College Bleichrodt

Voortgezet speciaal onderwijsCluster 4

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostTafelbergweg 231105BC Amsterdam

Contactpersonen

Myrthe Overbeek (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Bij Altra College Bleichrodt zal je je snel thuis voelen. We vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig voelt op school. Je mag hier zijn wie je bent. Dat geldt voor jou en ook voor alle andere leerlingen. We houden rekening met elkaar en zorgen voor elkaar. Zo zorgen we samen voor een prettig klimaat op school, waarin iedereen tot zijn recht komt. Wat deze school speciaal maakt, is dat we hier echt oog hebben voor jouw prestaties en talent. We bieden meer begeleiding dan een reguliere school kan bieden. Maar het belangrijkste: we kijken vooral naar wat jij al goed kan en dat is vaak meer dan je denkt! Je hebt iedere dag een check-in en check-out met je mentor. De eerste drie jaar zitten de havo- en vwo-leerlingen samen in de klas, vanaf het vierde jaar zijn er aparte havo of vwo-klassen. Ook hebben we een mavo 3 en 4 klas voor leerlingen met internaliserende problematiek. Eindexamenleerlingen doen mee met de staatsexamens, die worden afgenomen op de school zelf.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 minuten
Aanvang 1e lesuur
08:45 uur

Gemiddelde woonafstand

13,5km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Zeer zwak

Zeer zwak betekent: De school schiet ernstig tekort als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs de school levert geen basiskwaliteit. Daarom staat de school onder vervolgtoezicht.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
226
2019
300
2020
300
2021
263
2022
282

Cluster

Cluster 4

Onder cluster 4 vallen scholen voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, kinderen met psychiatrische stoornissen, stoornissen in het autistisch spectrum of ernstige gedragsproblemen en scholen die verbonden zijn aan pedologische instituten.

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Maak kennis met de school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 2. Leerlingenvervoer

  Of uw kind in aanmerking komt voor de bekostiging van openbaar vervoer, eigen vervoer of aangepast vervoer is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Afstand tussen huis en dichtstbijzijnde passende school
  • Reistijd met het openbaar vervoer
  • Leeftijd
  • Beperking (lichamelijk, verstandelijk, psychisch en/of zintuiglijk)
  • Schoolsoort

  Leerlingenvervoer aanvragen

  Meer over leerlingenvervoer
 3. Samenwerkingsverband

  Om ervoor te zorgen dat er voor alle leerlingen passend onderwijs is, werken scholen samen in een samenwerkingsverband passend onderwijs. Sinds de invoering van passend onderwijs zijn de Samenwerkingsverbanden Amsterdam Diemen voor voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs actief als overkoepelende organisaties voor alle scholen en hun schoolbesturen in Amsterdam en Diemen.

  Meer over procedure