Naar overzicht

Piet Hein

Basisonderwijs - Algemeen Bijzonder

De Piet Hein is een warme en inspirerende basisschool in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Hier ontdekken kinderen de wereld met hoofd, hart en handen, in een veilige leeromgeving. Zo krijgen ze een brede basis om stevig in het leven te staan, (zelf)bewust en betrokken.

We staan voor ‘brede talentontwikkeling’. Daarmee bedoelen we dat ieder kind eigen talenten heeft, ruimte krijgt om te zijn wie hij of zij is, en zich in de volle breedte verder kan ontwikkelen. Cognitief: met kennis van taal, rekenen en wereldoriëntatie. Sociaal-emotioneel: door samen te spelen, te leren van elkaar en soms ook te botsen. En creatief: zo leer je anders denken en slimme oplossingen verzinnen.

We bereiden kinderen voor op een leven in een snel veranderende samenleving. We leiden ze op voor beroepen die misschien nu nog niet bestaan. Hoe doen wij dat? Door ze te helpen stevige, zelfbewuste en betrokken wereldburgers te worden. Kinderen die bij ons van school komen, staan met een open blik in het leven. Ze durven vragen te stellen, voelen zich vrij om iedereen aan te spreken en vinden hun weg in de stad én online.

Neem gerust een kijkje op onze website: https://basisschoolpiethein.nl/

Stadsdeel Oost
Oostelijke Handelskade 6
1019BM Amsterdam

020-4195242

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Jan Wegman

Bestuur

Bestuurskant. Algem. Bijzond. Scholengroep Amsterdam (ABSA)
Frans Zieglerstraat 201
1087HN Amsterdam

020 416 7222

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze basisschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht