Naar overzicht

MKC De Schatkaart

Basisonderwijs - Montessori - Openbaar

MKC De Schatkaart is een Montessori Kindcentrum voor onderwijs, opvoeding en opvang voor kinderen van 0-12 jaar op Centrum Eiland in Amsterdam. De bouw van het prachtige pand start in de zomer van 2021. Een jaar later na de zomer van 2022 verwachten wij onze deuren te kunnen openen.
Ondertussen starten we alvast vanaf januari 2022 op een tijdelijke locatie in IJburg!

De pedagogiek, didactiek en antropologie van Montessori biedt kinderen, ouders en team houvast in een dynamische wereld. Voor kinderen is er een doorgaande ontwikkelingslijn en we werken als één team. Bij dit alles staat het kind centraal. Werken met de natuur is een belangrijk uitgangspunt in de praktijk van alle dag.

Wij bieden kinderen een tweede thuis. Een overzichtelijke, rijke, geordende omgeving waarin kinderen vrij kunnen kiezen, ontmoeten en bewegen. De Montessori professionals zijn coach, inspirator, leraar en begeleider wanneer nodig, waarbij zij aansluiten bij de behoefte van ieder kind. Wij helpen ieder kind het beste uit zichzelf en de ander te halen. Wij bereiden onze kinderen voor op een snel veranderende wereld waar zij onderdeel van zijn. De kinderen leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling en handelen en de positie die zij hebben in de wereld.

Stadsdeel Oost
Erich Salomonstraat 432 (tijdelijke locatie)
1087JA Amsterdam

0202184371

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Mevrouw V. Ligterink

Bestuur

Stichting Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ)
Cruquiusweg 68-70
1019AH Amsterdam

020 716 3460

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht