Naar overzicht

De Spaarndammerhout

Basisonderwijs - Dalton - Openbaar

De Spaarndammerhout is een openbare Daltonschool én een Vreedzame school, gevestigd in een mooi gebouw in de Houthavens.
Op de Spaarndammerhout willen wij dat kinderen straks sterk, competent en zelfbewust de wereld in gaan. In de maatschappij van nu wordt er steeds meer een beroep gedaan op vaardigheden zoals: zelfstandig zijn, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, kunnen reflecteren op je eigen handelen en keuzes. Naast de basisvaardigheden van rekenen, taal en lezen, ontwikkelen we bovenstaande vaardigheden. Onze missie is dan ook: ‘Een kind met lef!’ Een kind met lef is een kind dat zichzelf en anderen respecteert, initiatief neemt, proactief is, verantwoordelijkheid kan nemen en verantwoording kan vragen en afleggen, een kind met een democratische, ondernemende grondhouding.
Daarnaast bieden wij:
• 1x per week muziek van een vakdocent
• 2x per week gym van een vakdocent
• 1x per week beeldende vorming van een vakdocent
• Rust en regelmaat in de week door een continurooster van 5 gelijke dagen
• Naschoolse activiteiten
Wij hebben binnen de school een goede samenwerking met Combiwel. Samen zorgen we voor een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Ouders zijn zeer welkom als partners in onderwijs en opvoeding.
Daltonkinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen goed kennen; ze weten wat ze waard zijn en kunnen goed omgaan met keuzes en verantwoordelijkheid. Benieuwd hoe wij ons onderwijs hande

Stadsdeel West
Revaleiland 1
1014ZG Amsterdam

020-6829114

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: F. van der Graaf

Bestuur

AWBR
Baarsjesweg 224
1058AA Amsterdam

020 515 0440

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze basisschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht