Naar overzicht

IJburg College 2

Voortgezet onderwijs - Algemeen Bijzonder

Het IJburg College 2 is een ambitieuze en uitdagende school. Het is onze ambitie om alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren: in een leergemeenschap, over zichzelf en de wereld om hen heen. Dit doen we door leerlingen samen te laten werken aan vakoverstijgende projecten en grote eindopdrachten. Zo krijgt het leren meer betekenis, ontwikkel je kritisch denkvermogen en leer je onderzoeken en problemen oplossen. Omdat je het beste leert in een veilige omgeving zit je in een deelschool met 150-175 leerlingen en een vast docententeam. Je hebt elke dag contact met jouw mentor en hij/zij geeft je feedback op je leerproces. Hierdoor ontdek je welke kwaliteiten je bezit zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Zo kun je jezelf verbeteren en trots zijn op jouw resultaten. We hebben een brede brugperiode van twee jaar, waardoor je de kans hebt om je te ontwikkelen op het niveau dat bij jou past.

Stadsdeel Oost
Geertje Wielemaplein 1
1095MM Amsterdam

020 344 3000

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: dhr. Lou Brouwers

Contactpersoon brugklas: Mevrouw Marieke Coumans (deelschoolleider onderbouw) en Fatima Dahouch (deelschoolleider onderbouw)

Soorten onderwijs

  • Vmbo-t
  • Vwo
  • Havo

Open dagen / inloopdagen

Voor leerlingen met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies - Wed Feb 06 2019 - 18:30-21:00 Voor leerlingen met een vmbo-t- of vmbo-t/havo-advies - Wed Feb 13 2019 - 18:30-21:00

Vensters voor verantwoording

Bestuur

Stichting Samenwerkingsschool voor Algemeen Bijzonder Voortgezet Onderwijs IJburg (SSvABVOIJ)
Pampuslaan 1
1087HP Amsterdam

020 344 3000

Bekijk website

Brugklassoorten

Naam Aantal beschikbare plaatsen Gemiddeld aantal leerlingen Aantal jaren brugklas
vmbo-t/havo/vwo 175 25 2

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht