Naar overzicht

Bindelmeer College

Voortgezet onderwijs - Interconfessioneel

Het Bindelmeer College is een groeiende vmbo-school voor de basis -, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg (mavo). Voor de vmbo-b leerlingen hebben wij in de bovenbouw de MBO 2 - route ontworpen, samen met onze partners van het MBO. We hebben een jong team dat eigentijds onderwijs geeft en het beste uit leerlingen haalt. Tevens hebben wij voldoende ervaren krachten die de kwaliteit kunnen waarborgen. Dit heeft tot gevolg dat veel leerlingen uiteindelijk op een hoger niveau dan het basisschooladvies examen doen.
Naast de gewone klassen bieden wij ook zogenaamde specialistenklassen. Deze bieden extra lessen voor leerlingen die hun passie verder willen ontwikkelen. Zo hebben wij een voetbalklas, een dansklas (hiphop/urban), een kookklas en een technologieklas.
In klas 1 hebben leerlingen een kerndocent die van één klas de mentor is en aan deze klas meerdere vakken geeft om de overstap vanaf de basisschool te vergemakkelijken.
Ook in de bovenbouw bieden wij breed, aantrekkelijk en uitdagend onderwijs. De leerlingen ontdekken welke richting het beste bij hen past en doen daar examen in. De leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg doen de vakmanschapsroute. Ze volgen 5 jaar onderwijs en gaan van school met een mbo-diploma niveau 2. Onze examenresultaten zijn de laatste jaren goed. Wij bieden extra taal en rekenen voor alle leerlingen. Leerlingen met leerachterstanden worden geholpen en de zorg voor onze leerlingen is van een hoog niveau.

Stadsdeel Zuidoost
Dubbelink 1
1102AL Amsterdam Zuidoost

020 699 02 21

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Contactpersoon: Dhr. K. el Azzouzi

Soorten onderwijs

  • Vmbo-kader
  • Vmbo-basis
  • Vmbo-t

Open dagen / inloopdagen

28 jan (di) 09:00-16:00 Lesjes-dag (alleen na aanmelding) 1 feb (za) 11:00-15:00 Kom langs en beleef het Bindelmeer College! 11 feb (di) open avond van 17.30 tot 20.00 uur

Vensters voor verantwoording

Bestuur

Stichting ZAAM, Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs
Dubbelink 2
1102AL Amsterdam

020-7059600

Bekijk website

Brugklassoorten

Naam Aantal beschikbare plaatsen Gemiddeld aantal leerlingen Aantal jaren brugklas
vmbo-b +/- leerwegondersteuning 3 18 2
vmbo-k +/- leerwegondersteuning 5 18 2
vmbo-t +/- leerwegondersteuning 2 22 2

Voorschool/vroegschool

Nee, geen voorschools aanbod

Naar overzicht