Ir. Lely Lyceum

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostRavenswaaipad 31106AW Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw E. Scheltema, teamleider (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Amsterdam-Zuidoost bruist van energie. Een bloeiend bedrijfsleven, wetenschap, kunst, media, design, health care... allemaal op steenworp afstand van de school. De maatschappij verandert snel. Naast het aanleren van kennis, wordt van jongeren ook verwacht dat zij over bepaalde vaardigheden beschikken, zoals goed kunnen samenwerken, presenteren en reflecteren op het eigen werk en gedrag. De latere studie- en werkomgeving van leerlingen is veelal sterk internationaal georiënteerd. Leerlingen, ouders, vervolgopleidingen en latere werkgevers stellen dan ook andere eisen aan scholen dan vroeger. Onze school gaat volop mee met deze nieuwe dynamiek. Internationalisering (tweetalig onderwijs, afgekort tto) en Technasium zijn de twee belangrijkste profielen van de school. Tevens biedt het Ir. Lely Lyceum een volwaardige gymnasiumopleiding aan. 'Het Lely' heeft een inhoudelijke samenwerking met het Vossius Gymnasium.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur
Extra verfijning

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
820
2020
875
2021
874
2022
970
2023
1115

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Zuidoost97688%
2 Buiten de stad636%
3 Stadsdeel Oost232%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)