Poseidon

DaltonOecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel OostFrans Zieglerstraat 71087HN Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw A. van der Groen (Directeur)

Bestuur

Profiel school

"Samen maken wij het meer"

De Poseidon is een school met ambitie; zowel op pedagogisch-didactisch als op maatschappelijk vlak. Wij richten ons op gedegen onderwijs aan leerlingen en vinden het belangrijk dat wij een populatie bedienen die een weerspiegeling is van IJburg.

Wij zijn een gecertificeerde Daltonschool. De kernwaarden van het Daltononderwijs zijn: succesvol samenwerken, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid reflectie en doelmatig werken. Deze vijf kernwaarden zijn verweven in ons onderwijs en onze houding ten aanzien van leerlingen.

Wij profileren ons door gedifferentieerd onderwijs waarbij alle kinderen kunnen excelleren en ontwikkelen op eigen niveau. Wij maken de koppeling met nieuwe media tijdens het onderwijs. Dit betekent dat wij leerlingen mediawijs maken en projectmatig vaardigheden leren die hen de mogelijkheid biedt zichzelf creatief te uiten en de kansen die nieuwe media biedt zinvol gebruiken.

Als lid van AMOS (Amsterdamse Oecumenische Scholengroep) is de Poseidon een basisschool op oecumenische grondslag. Onze identiteit geven wij gestalte door een nieuwsgierige en open houding. Wederzijds begrip vindt plaats door kennis van elkaar en ontmoeting.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

2,5km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
486
2019
474
2020
446
2021
478
2022
456

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure