IKC De Boomgaard

Katholiek

Locatiegegevens

Stadsdeel WestGibraltarstraat 611055NK Amsterdam

Contactpersonen

Roger Baggen (Directeur)

Bestuur

Profiel school

IKC De Boomgaard is gecertificeerd als Daltonschool. 


Daltonscholen werken volgens het Dalton Plan van de Amerikaanse pedagoge Helen Parkhurst. Dit is geen vaste methode, maar een pedagogische houding: je kunt erop vertrouwen dat leerlingen zich verantwoordelijk gedragen als ze aan interessante taken kunnen werken en zich niet hoeven te vervelen. 
De leerkracht helpt de leerlingen hier ook bij, omdat we zien dat de ene leerling meer aan kan dan de andere leerling. Op De Boomgaard willen we de kinderen onder andere verantwoordelijkheid en zelfsturing aan leren (wat kan ik goed, wat wil ik leren). In alle groepen werken we met weektaken. We willen dit versterken en formaliseren en ervoor zorgen dat in iedere groep, onafhankelijk van de leerkracht, dezelfde werkwijze wordt gevolgd. We geloven dat een doorgaande lijn in leren en ontwikkelen, belangrijk is voor kinderen. 
Wij richten ons op de ontwikkeling van het kind in de breedste zin van het woord, waarbij wij rekening houden met de individuele mogelijkheden. Daarbij is niet alleen het onderwijsinhoudelijke van belang, maar ook de sociaal-maatschappelijke aspecten. Bij ons op school krijgen de kinderen de gelegenheid om zelf te ontdekken, te spelen en te leren, ons onderwijs zorgt ervoor dat kinderen tot bloei komen. 
 

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

850m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
321
2019
355
2020
376
2021
397
2022
405

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure