Cornelis Jetses

Openbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidoostJaargetijden 61109AR Amsterdam

Contactpersonen

Mevrouw M. van Vuure (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Cornelis Jetses is een kleine openbare basisschool van ongeveer 135 leerlingen afkomstig uit Driemond en nabijgelegen buurten zoals Gaasperdam, Bijlmer en Weesp.

Op de Jetses wordt een leeromgeving gecreëerd die realistisch, functioneel, uitdagend en activerend is met een balans tussen cognitieve, creatieve, motorische en sociaal-emotionele componenten.
Er heerst een fijne sfeer zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen; zij worden geaccepteerd en gewaardeerd en voelen zich competent.

Wij werken met thematisch onderwijs via de Da Vinci methode; een doorlopende, geïntegreerde leerlijn voor groep 1 t/m 8. Hierbij komen naast de zaakvakken en wereldoriëntatie, ook de 21ste-eeuwse vaardigheden -met daarbinnen programmeren, wetenschap & techniek, onderzoekend & ontwerpend leren en burgerschap aan bod.

Met Da Vinci oefenen kinderen het hogere orde denken, ofwel creatief en kritisch leren denken.
Hoge onderwijsopbrengsten en verwachtingen vinden we belangrijk; we leggen een stevige basis voor een succesvolle toekomst van onze leerlingen.

In onze onderwijspraktijk is daarom veel aandacht voor het samenwerken, waarbij kinderen leren om te gaan met verschillen en rekening te houden met elkaar. Ieder kind is medeverantwoordelijk voor het resultaat en is zo bezig met sociale en communicatieve vaardigheden.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

2,1km

Dit is ver

De kinderen op deze school komen uit een groter gebied. Dit betekent dat de school kennelijk speciaal aanbod heeft waarvoor verder weg wonende ouders ook speciaal voor deze school kiezen.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

2018
105
2019
109
2020
122
2021
125
2022
143

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure