Basisschool Schreuder

Oecumenisch

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidVan de Veldestraat 101071CW Amsterdam

Contactpersonen

Jan Witte (Directeur)

Bestuur

Profiel school

Basisschool Schreuder vormt samen met het KDV Kleintje Zuid een integraal kindcentrum. Onderwijs en opvang zijn geïntegreerd voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 12 jaar. Er vindt afstemming plaats op aanbod en pedagogische benadering van kinderen. Onze school populatie is een afspiegeling van de Amsterdamse bevolking. Wij zijn een kleinschalige school en hanteren kleine groepen (tussen de 20-25 leerlingen). Door de grote diversiteit aan kinderen hebben we ook een verscheidenheid aan leerniveaus en talenten. Door het werken in verschillende niveaus en extra aandacht te hebben voor de basisvaardigheden en verrijkingsstof (Socratesgroep) komen we tegemoet aan deze diversiteit. Naast goede leerresultaten willen we dat de kinderen zich ontwikkelen tot actieve en kritisch denkende wereldburgers. We gebruiken daarvoor het lesprogramma van De Vreedzame School zodat de kinderen werken aan een positief groepsklimaat en zich medeverantwoordelijk voelen voor de eigen ontwikkeling en het groepsgebeuren. Ook de talenten van kinderen worden gestimuleerd door te gaan werken met groepsdoorbrekende talenturen waarin de technische en creatieve ontwikkeling centraal staat. We zijn een school die volop in ontwikkeling is, met betrokken leerkrachten die zelf ook blijven leren.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag

Gemiddelde woonafstand

1,9km

Dit is een gemiddelde afstand

Zowel kinderen die in de buurt wonen als kinderen die wat verder van de school wonen bezoeken deze school.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
180
2019
169
2020
148
2021
159
2022
133

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure