3e Daltonschool Alberdingk Thijm

DaltonOpenbaar

Locatiegegevens

Stadsdeel ZuidVan Ostadestraat 201-2031073TN Amsterdam

Contactpersonen

Mevr. A. Hondius (waarnemend) (Directeur)

Bestuur

Profiel school

De Derde Daltonschool is een school in De Pijp, het Quartier Latin van Amsterdam. De school biedt kinderen een plek waar zij zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en talenten leert kennen. In de naam wordt al aangegeven dat wij een Daltonschool zijn. Dit houdt concreet in dat onze school zich onderscheidt door veel aandacht te geven aan de kernwaarden ‘Samenwerken’, ‘Zelfstandigheid’, ‘Keuzevrijheid en Verantwoordelijkheid’, ‘Doelmatigheid en Effectiviteit’ en ‘Reflectie’. Het ontwikkelen van deze vaardigheden vinden wij van essentieel belang om in de 21e eeuw te kunnen werken en leven. Zowel door de onderwijsinspectie als door de Nederlandse Daltonvereniging worden wij getoetst op goed Daltononderwijs. Vanuit beide instanties hebben wij het volle vertrouwen gekregen. Wij hebben dan ook de ambitie om onze leerlingen te ondersteunen en te stimuleren met als doel het hoogst haalbare uit het kind te halen, het een eigen pad te geven naar een toekomst overeenkomstig hun eigen mogelijkheden, en talenten, zodat zij zich in zelfvertrouwen optimaal kunnen ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Naast kennis, leren we ook vaardigheden in creativiteit, probleemoplossend denken, planmatig werken en zelfsturing. Dat het kind een onderzoekende houding aan kan nemen en meta-cognitieve vaardigheden ontwikkelt. Niet voor niets is onze missie: Onderzoeken - Ontdekken - Ontwerpen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Onderwijsconcept

Gemiddelde woonafstand

750m

Dit is dichtbij

De kinderen op deze school komen vooral uit de directe omgeving van de school. De school is vooral een buurtschool.

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
403
2019
395
2020
375
2021
350
2022
266

Deze school is verbonden met de volgende voorscholen

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden aan om je altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken ga je beter doorkrijgen wat jij als ouder belangrijk vindt.

  Bekijk de lijst met basisscholen
 2. Maak kennis met deze school

  Neem contact op met de school om kennis te maken.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Meer informatie over de procedure