IJburg College

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel OostPampuslaan 11087HP Amsterdam

Contactpersonen

Mw. Yvonne Kouwenoord (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

We zijn een school voor vwo, havo en vmbo. Bij ons krijg je de kans om de opleiding te volgen die bij je past. We vinden de kwaliteit van het onderwijs belangrijk en begeleiden je bij het vinden van antwoorden op de vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Er is dagelijks contact met je coach en we werken in kleine groepen in onze deelscholen. We besteden extra aandacht aan Sport, Kunst & Cultuur en Science en hechten waarde aan duurzaamheid. Je leert via verschillende werkvormen, zowel digitaal als door ervaringen op te doen binnen en buiten de school. Bij ons kun je gemakkelijk naar vervolgonderwijs doorstromen door onze intensieve samenwerking met universiteiten en het hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Op het IJburg College krijg je de mogelijkheid om zoveel mogelijk te leren, ook over jezelf en de wereld om je heen.

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
50 min
Aanvang 1e lesuur
08:50 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2018
650
2019
1150
2021
967
2022
900
2023
762

Soorten onderwijs

 • Vwo
 • Havo
 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Oost47763%
2 Stadsdeel Noord9613%
3 Buiten de stad7710%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)