Clusius College Amsterdam

Algemeen Bijzonder

Locatiegegevens

Stadsdeel NoordRode Kruisstraat 401025KN Amsterdam

Contactpersonen

Mw. Minke Heikens (Contactpersoon)

Bestuur

Profiel school

Het Clusius College is een gezellige, sfeervolle, veilige en kleinschalige vmbo b/k/gl school waar je ook een vmbo-t diploma kunt halen. De persoonlijke ontwikkeling van de leerling staat bij ons voorop. Talentontwikkeling, duurzaamheid en gezondheid vinden wij belangrijk. Het is bij ons mogelijk om vakken op een hoger niveau te volgen. In de onderbouw bieden we speciale sport-, techniek- en kookklassen aan en we hebben een Gezonde Schoolkantine. De leerlingen krijgen een brede opleiding met theorie- en praktijkvakken aangeboden, zoals voeding, economie en techniek. Bij ons wordt niet alleen op school geleerd, maar ook in de directe omgeving van de school. Zo werken we samen met bedrijven en het stadsdeel. We geven onze leerlingen verantwoordelijkheden en leren ze samen te werken om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Als school hebben we veel aandacht voor begeleiding en ondersteuning. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden aan. Je behaalt op het Clusius College een volwaardig diploma, waarmee je in het mbo nog alle richtingen op kunt. Op het Clusius College leer je in een groene, duurzame omgeving!

Eigenschappen

Type onderwijs
Grondslag
Lengte lessen
45 min.
Aanvang 1e lesuur
08:30 uur

Inspectieoordeel

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Geen eindoordeel betekent: Er is geen eindoordeel gegeven over de school omdat de school recent niet uitgebreid is onderzocht. Als de school net is opgericht of gefuseerd is het mogelijk dat er nog geen onderzoek is uitgevoerd.

Aantal leerlingen

Totaal aantal leerlingen op de school.

Het totaal aantal leerlingen op de school.

2019
305
2020
320
2021
347
2022
335
2023
371

Soorten onderwijs

 • Vmbo-theoretisch
 • Vmbo-kader
 • Vmbo-basis

Waar wonen leerlingen

GebiedLeerlingenLeerling percentage
1 Stadsdeel Noord22861%
2 Buiten de stad8824%
3 Stadsdeel Oost277%

Meer informatie

Interesse in deze school? Hierbij 3 vervolgstappen

 1. Verdiep je in het verdere aanbod

  We raden u aan om u altijd breed te oriënteren. Door veel scholen te bekijken, ontdekt u als ouder wat belangrijk voor u is. 

  Bekijk de lijst met scholen
 2. Maak kennis met deze school

  U krijgt pas echt een goed beeld op de school zelf. Maak kennis met de school door opendagen te bezoeken. Bekijk schoolkeuze020 voor meer informatie of bezoek de website van de school.

 3. Check de aanmeldprocedure

  Deze school doet mee aan de . Het aanmelden gebeurt hiermee volledig digitaal.

  Meer informatie over de aanmeldprocedure (Externe link)