To overview

De Vlinderboom

Primary education - Ecumenical

Basisschool de Vlinderboom is een kleine, maar snel groeiende basisschool in de levendige Kinkerbuurt in Oud West. Op dit moment telt de school 8 groepen en zo'n 160 leerlingen.
Wij richten ons op het aanleren van de (basis)vaardigheden en kennis die leerlingen nodig hebben om met succes naar het voortgezet onderwijs door te stromen. Hierbij laten wij ons ook inspireren door de uitgangspunten van natuurlijk leren.
In de ochtenden ligt onze focus op het aanleren van vaardigheden als technisch en begrijpend lezen, taal, spelling, schrijven en rekenen. Dit curriculum bieden wij aan op drie verschillende niveaus zodat alle kinderen onderwijs ontvangen dat aansluit op hun behoefte. Onze expertise ligt in het bijzonder bij kinderen die meer aankunnen dan het basisaanbod.
In de middag verwerken de leerlingen hun opgedane kennis o.a. in workshops of groepsopdrachten. Tijdens deze momenten wordt tevens aandacht besteed aan de kunstzinnige vorming, expressie, wereldoriëntatie en techniek & wetenschap.
Basisschool de Vlinderboom biedt ook voltijds onderwijs aan voor hoogbegaafde leerlingen. Op dit moment volgen zo'n 55 leerlingen deze vorm van onderwijs aan onze school. Onze school hanteert het 5-gelijke dagen model met schooltijden van 08:30-14:00.
Wij hopen u te mogen begroeten op basisschool de Vlinderboom

City district West
Nicolaas Beetsstraat 40
1053RM Amsterdam

020-6127613

Email this school

View website

Contacts

Director: Dhr. M.Bootz

Location Leader: Dieuwertje Detz

Management

Stichting Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS)
Laarderhoogtweg 25
1101EB Amsterdam

020 410 6810

View website

View website

Pre-school

No, no pre-school programme.

To overview