To overview

Dr. E. Boekmanschool

Primary education - Public

De Dr. E. Boekmanschool is een openbare basisschool in de Plantagebuurt in het centrum van Amsterdam. Buitengewoon Boekman staat voor onderwijs met uitdagende mogelijkheden in een veilige omgeving. We staan voor divers leren: binnen en buiten de school, met de nadruk op de basisvaardigheden én buitengewone ontdekkingen door onderzoekend te leren in projectmatig onderwijs.

Visie
• Iedere leerling heeft het recht zich te ontwikkelen in een veilige omgeving op basis van wederzijds respect.
• Vanuit zelfstandigheid en samenwerkend leren sluiten we aan op de onderwijsbehoeften van onze leerlingen. We leren de leerlingen te participeren in de huidige dynamische samenleving en zich bewust te zijn van hun rol in de maatschappij.
• We geven de ruimte om op verschillende manieren te leren: met hoofd, hart en handen. We bieden naast kwalitatief goed onderwijs in de basisvaardigheden een breed geïntegreerd aanbod.
• Het onderzoekend leren middels projecten biedt elke leerling uitdagende mogelijkheden.
• Het bewegend leren heeft een belangrijke plek in ons onderwijs. We hebben aandacht voor gezonde voeding, een groene omgeving, frisse lucht, bewegen en sporten.

We organiseren gedurende een schooljaar bijeenkomsten voor geïnteresseerde ouders. De data van de bijeenkomsten van dit schooljaar vindt u op onze website www.boekmanschool.nl.

City district Centre
Korte Lepelstraat 81
1018ZA Amsterdam

020-6229785

Email this school

View website

Contacts

Director: Mevrouw H. Meijer

Management

Stichting Openbaar Onderw. aan de Amstel
Ruysdaelkade 215
1072AW Amsterdam

020 577 6040

View website

View website

Pre-school

Yes, this school is linked to a pre-school.

To overview