Naar overzicht

Wereldschool Amsterdam

Basisonderwijs - Oecumenisch

Wereldschool Amsterdam
Wereldschool Amsterdam is een oecumenische basisschool, gevestigd in een gloednieuw gebouw in de Amsterdamse Houthavens. Hier gaan de leerlingen op ontdekkingsreis; een reis die begint bij henzelf, en die hen over heel de wereld zal voeren. Bij ons op school krijgen leerlingen al vanaf de kleuterklas les in het Engels. Het onderwijs is voor een groot deel ingericht aan de hand van thema’s. Het is eigentijds en persoonlijk, ieder kind komt bij ons op school tot bloei.
Persoonlijke aandacht
Wereldschool Amsterdam is een kleine school. Ook de groepen zijn op dit moment niet groot. Er is daardoor veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Kinderen kennen elkaar van groot tot klein en dit zorgt voor een prettige sfeer in de school.
Thematisch werken
Wij vinden het belangrijk dat kinderen ervaren dat wat zij leren zinvol is, voor nu en voor de toekomst en dat je niet alleen leert uit boeken, maar juist ook uit de wereld om ons heen. Daarom werken we bij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, natuuronderwijs en de creatieve vakken thematisch. We werken een aantal weken aan één thema. Voorbeelden van thema’s zijn: voeding of reizen.

Engels vanaf groep 1
Leerlingen van Wereldschool Amsterdam krijgen Engelse les vanaf groep 1. Dat gaat in het begin heel speels, via activiteiten, liedjes en spelletjes. Vanaf groep 5 krijgen ze les in het vak Engels. De lessen worden verzorgd door een native speaker.
Voor meer informatie: http://www.wereldschoolamsterdam.nl

Stadsdeel West
Revaleiland 1A
1014ZG Amsterdam

020-6829907

E-mail deze school

Bekijk website

Contactpersonen

Directeur: Elize Jong

Bestuur

Stichting Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS)
Laarderhoogtweg 25
1101EB Amsterdam

020 410 6810

Bekijk website

Bekijk website

Voorschool/vroegschool

Ja, deze vroegschool is verbonden met een voorschool.

Naar overzicht