To overview

MKC De Krijtmolen

Primary education - Montessori - Public

In De Molenwijk, verscholen in het groen, ligt Montessori Kindcentrum De Krijtmolen. Kinderen kunnen met een doorgaande lijn van 2,5 tot en met 12 jaar naar school. Wij zien ieder kind en begeleiden hen vanuit een individuele benadering die bij het kind past. Vanuit vertrouwen begeleiden wij het kind om op zijn eigen wijze, in zijn eigen tempo om de wereld te ontdekken. Kinderen leren op jonge leeftijd zorg te dragen voor zichzelf, de omgeving en de ander . Met uitdagende, zelfcorrigerende materialen stimuleren wij ontwikkeling door het gebruik van alle zintuigen.
Op De Krijtmolen ontwikkelen kinderen vaardigheden en kennis om zich bewust te worden van wie zij zijn en wat zij nodig hebben om zich te ontwikkelen tot gelukkige en evenwichtige mensen. Voor onze school is het gedachtegoed van Montessori daarbij de leidraad.

Op ons kindcentrum heerst een rustige sfeer waarin kinderen, ouders en medewerkers zich geborgen voelen. We gaan zo met elkaar om dat iedereen zich daar prettig bij kan voelen. Men gaat met respect en waardering met elkaar om. We hebben veel aandacht voor het welzijn van elkaar en leven mee met zowel verdrietige als fijne zaken die wij kunnen meemaken.

Een kind dat na acht jaar onderwijs De Krijtmolen verlaat, kan zeggen:
• Ik weet wat ik wil
• Ik doe er toe
• Ik kan kiezen
• Ik weet waar ik goed in ben
• Ik blijf nieuwsgierig
• Ik zoek oplossingen
• Ik heb plezier in wat ik doe

City district Noord
Molenwijk 8
1035EE Amsterdam

020-6311560

Email this school

View website

Contacts

Director: J.Liesting

Management

Innoord
Klaprozenweg 75 H
1033NN Amsterdam

020 820 1410

View website

View website

Pre-school

Yes, this school is linked to a pre-school.

To overview